Velkommen til Fancy Horses  hjemmesiden.
Mit navn er Birgitte Olsen og jeg er en total western freak, som så mange andre gudskelov også er. Der kommer heldigvis flere og flere til hele tiden. Jeg elsker stilen, de flinke mennesker, tøjet, de smukke specielle amerikanske heste, motorcykler og biler.
Navnet Fancy Horses har jeg valgt,  fordi 2 ud af de 3 heste jeg havde dengang, hedder noget med Fancy.

Jeg bor med min kæreste på en gård i nærheden af Køge. Vi har 11 tønder land med græs, en løsdrift, en ridebane og en almindelig stald.

Mit hesteliv startede med en pony på 132 cm, som jeg red springstævner på, og kørte ponytrav med.
Da jeg blev 18 år blev det travløb. Den gang brugte jeg al min fritid og lidt til i travsporten. Jeg har haft mange travheste og har selv kørt dem i løb. Det var en sjov og spændende sport - helt sikkert. Men travbanen lukkede og jeg måtte finde på noget andet.
En dag kørte jeg tur på min motorcykel sammen med en masse andre. Klubben var inviteret til Danish Open på Turban Ranch. Og der fandt jeg det jeg havde ledt efter ..westernridningen!!!


Jeg startede som så mange andre westernridningen på en travhest. Da jeg følte, at jeg var lidt bagefter de andre på travhesten, investerede jeg i et quarterføl, som hed Suzzana Skip. Da jeg så havde ventet på at hun skulle vokse op i 3 år, blev den "stakkels hest" tilredet og jeg skulle så lære at ride.
Dvs. hesten var nybegynder og jeg var det også. Det er ikke en super god kombination. Det smarteste ville være at lære det på en uddannet westernhest.
Og hvis man regner ud, hvad det koster at købe et føl, og fodre på det i 3-4 år, så kan det faktisk godt betale sig at købe en trænet hest fra starten. Men man må jo lære hele tiden.
En anden lille irriterende detalje er at jeg har dårlige hofter, så hver gang ridningen går godt, så skal jeg opereres i hofterne. Ret belastende. Og det er nok ikke overstået endnu med operationer.

Jeg har været til en masse spændende clinics med bl.a. Bob Mayhew, Rick Lemay, Dale Harvey, Oliver Salzmann, samt Iris Uhlenbrock, Anna Løf, Nocola og Gino fra Italien og Dell Hendriks. Det har været godt og lærerigt.

Jeg drømmer om at komme på landsholdet i reining..man skal jo stile højt, ellers bliver det ikke til noget.

Jeg har quarteren Flash Streakin Twist, som er en talentfuld reining og working cowhest,   Så er der Commanding Survivor, som er efter Cutting hesten Hes In Command samt de 2 hoppe plage fra 2006, Katie Prescription og Stormin Luck, begge paints. Jeg går meget op i avl. Her i 2008 prøver jeg at få Survivor ifol med Einstein med frostsæd.


      

          Lotte, Cirkeline og mig selv, juli 07 på Tuse
          til verdens bedste clinic med Dell Hendriks

 

Birgitte Olsen

Working Cow er bare fedt


Dyrskue show juni 07


Foto taget af Karin, nov 2005

Sofie på Berry og Birgitte på Dreamer


Suzzana Skip 2 år med Birgitte Olsen

                 


Helios med Birgitte Olsen
Huset februar 2007

Her kommer nogle fotos fra Smede clinic med De 2 friske gutter Fille, som var Smed og Frank Wollant som er træner i Belgien
Fotos Thomas Friland
3. marts 2007