American Quarter Horse   


Quarterhesten er en specialiceret brugshest, som stammer fra de andalusere som spanierne indførte I Amerika som krigs - og kvægheste.
Under forskellige angreb og revolter fra indianerne forvildedes mange af disse heste og udviklede sig igennem 3oo år til den amerikanske mustang.
Da Nordeuroropæerne kom til vesten, fandt de et væld af disse heste, som de kunne fange ind og tæmme. De havde bevaret deres sans for at arbejde med kvæg og var en uvurderlig hjælper for cowboyen. I midten af 1800 tallet indførtes engelske fuldblodsheste af sprinterblod af nogle af de store kvægbaroner.
Disse heste blev brugt til forædling af de eksisterende heste og verdens hurtigste hesterace blev herved udviklet. .

Navnet quarterhorse stammer fra afholdelsen gadevæddeløbene, der gik over en kvart mile (quartermile). I dag er quarterhesten verden talrigeste og mest alsidige hesterace. I USA bliver den brugt til alle dicipliner: Væddeløb, spring, dressur, jagt, kørsel samt alle westerndiciplinerne, herunder kvægklasser, reining, pleasure, trail og div. speedklasser. - og stambogen tæller over 4 mill heste på verdensplan, heraf endnu kun ca. 500 i Danmark.
Quarterheste er hurtige med en god balance og er meget adrætte. Desuden har de et glimrende temperament og er meget intelligente. De har ofte en evne til at komme på bølgelængde med deres rytter, og de ved tit, hvad der forventes af dem især når der arbejdes med kvæg. Dette medfødte instinkt i forbindelse med arbejdet med kvæg kalder en cowboy for "cow sense".
En quarter horse er en kompakt hest med stærke og veludviklede muskler, specielt på bagparten og bagbenene. Den almindeligste højde i stangmål ligger mellem 145 cm og 165 cm. Den har et lille ædelt hoved med en bred pande, brede kæber, små ører og store, udtryksfulde øjne. Benene er usædvanligt fine og ædle i forhold til hestens masse, men den stærke muskulatur gør quarteren til en holbar og sund hest. Quarter heste kan have flere forskellige farver som f.eks. rød, brun, dun, palomino, grå, buckskin og sort. Alle ensfarvede haste anerkendes i stambogen. Der er fra AQHAs side ingen krav om kåring af avlsdyr og avlere kan derfor frit avle på de blodlinier de foretrækker. Derfor fremmes præstationsavlen, som giver gode brugsheste til mange discipliner.

 Dun farvet quarter


Dunomino farvet quarter


Grullo farvet quarter


Bay mor og gray far.